8. kolo Krňany - Davle 5 : 1 (2 : 1)

11.10.2014 16:00

Sestava TJ Krňany :

Presl  -  Pešek L. (70.Waic), Čermák (55.Koval), Shchegliuk (C), Volf -  Macko (78. Fiedler), Šnajberk J., Hrdý, Hýna - Sakal, Rusu

 

Branky TJ Krňany :

19., 56., 86. Sakal, 23. Rusu, 73. Waic

 

Hodnocení trenéra (tentokrát v zastoupení) :

V tabulce nás od Davle dělilo 6 míst, bodově však pouhé 3 bodíky. Věděli jsme tedy, že pokud chceme udržet čelo tabulky, musíme doma naplno bodovat. Úvodní čtvrthodina zápasu byla však z naší strany hodně vlažná, se spoustou nepřesností a nedůslednosti v soubojích. Výsledkem toho byl i první gól v naší síti, který padl přímo z rohového kopu, Slabší chvilku si v této situaci vybral i náš gólman. Vedoucí gól Davle však jakoby nás nakopl a od této doby jsme byli až do konce zápasu jednoznačně lepším týmem. Po rychlém Jankově vyrovnání přidal ještě do poločasu druhý gól Vity Rusu. Ve druhé půli přišla rychlá změna v rozestavení vynucená zraněním Máry Čermáka, na stopera se přesunul Vity Rusu. Na hru to však vliv nemělo, Davli jsme stále přehrávali a vstřelili další 3 góly - Janko Sakal zkompletoval hattrick a po hóóódně dlouhé době se trefil i střídající Luboš Waic. Vynikající utkání odehráli všichi hráči, od obrany, přes zálohu až po útok. Uznání hráčům patří i za to jakým způsobem hráči ustáli provokace a likvidační fauly soupeře a v neposlední řadě i rozhodčímu, který nepodlehl atmosféře a zápas odpískal velmi dobře. Doufám, že na výkon navážeme i v nedělním derby s Hradištkem.

Nejlepším hráčem byl Janek Sakal.

Ještě pár slov k soupeři, zejména davelským fukcionářům (nebo spíše lidem na lavičce) : skutečnost, že pomezní rozhodčí zvedne praporek téměř při každém útoku beru, tak to prostě bohužel chodí. Ale tolik ubohosti ve slovním vyjadřování a zákrocích soupeře, kdy téměř každý zákrok je likvidační - a to i při rozhodnutém výsledku - jsem už dlouho neviděl (viz. střídající hráč Davle, který na hřišti nevydržel ani 20 minut). A to včetně toho, co předvedli po utkání (slovní napadání pořadatelů apod.) Davle rozhodně nepřivezla fotbalově špatné mužstvo, ale chování a atmosféra jejich lavičky hráčům spíše uškodila.